Transport af krybdyr

Husk altid at tage hensyn til dit krybdyrs kropstemperatur under transporten til klinikken. Alle krybdyr er ektoterme, det vil sige at de er afhængige af omgivelsernes temperatur. Hvis denne ikke er optimal, går det ud over dyrets mulighed for at regulere kroppens funktioner. For kolde omgivelser kan bl.a. resultere i at immunsystemet og fordøjelsen ikke fungerer optimalt.

Tips til korrekt transport:

- Benyt en varmeisolerende kasse (flamingokasse)

- Hvis det er meget koldt udenfor så benyt en varmekilde i transportkassen. Afhængig af transportid kan dette være en vandflaske med lunkent til varmt vand, heatpacks eller en varmeplade med termostat der forsynes via "cigarettænder" stikket i bil.

OBS: Dyret må ikke overophedes - tjek derfor temperaturen jævnligt. Under længere transport kan der laves enkelte lufthuller i flamingokassen.

- Pak dyret i endnu beholder, så der ikke er mulighed for direkte kontakt til varmekilden.

  • Slanger kan med fordel transporteres i en stofpose eller klar plastkasse inde i den varmeisolerende kasse.
  • Øgler transporteres gerne i en klar plastbeholder, der tager hensyn til dyrets levevis (Kamæleoner  forsynes med fastmonterede pinde de kan gribe om, bundlevende gekkoer med blødt bundmateriale)
  • Skildpadder kan med fordel pakkes i klare plastbeholdere foret med hø eller tørre blade som de kan "putte" sig i og som samtidigt virker stødabsorberende.